Der er mange fordele ved at have gulvvarme i dit hjem. Ikke alene giver det en mere jævn fordeling af varmen, men det kan også være med til at reducere dine energiregninger.

Gulvvarme installeres ofte i nybyggede huse, men det kan også eftermonteres i eksisterende ejendomme. Det er vigtigt at sikre sig, at at din gulvbelægning er egnet til gulvvarme, før du får den lagt, da nogle gulvbelægninger muligvis ikke er kompatible.

Hvis du overvejer at få gulvvarme installeret, anbefaler vi, at du taler med en kvalificeret installatør for at drøfte dine muligheder: gulv isolering.

Hvordan fungerer gulvvarme?

Gulvvarme er en type strålevarme, der opvarmer dit hjem fra jorden og opefter. Det er effektivt, behageligt og kan spare dig penge på din energiregning.

Strålingsvarme er anderledes end den konvektionsvarme, som du mærker fra et traditionelt tvangsfyr med luftvarme. Konvektionsvarme bevæger sig gennem luften, mens strålevarme bevæger sig gennem genstande og overflader.

Gulvvarmesystemer har været anvendt i århundreder, men de har først vundet popularitet i de seneste år, efterhånden som folk er blevet mere energibevidste.

Der findes to typer gulvvarme: vådsystemer og tørsystemer.

Vådsystemer bruger varmt vand til at opvarme dit hjem. Disse systemer er typisk dyrere at installere, men de er også mere effektive.

Tørre systemer bruger elektriske spoler eller modstandstråde til at generere varme. Disse systemer er billigere at installere, men de er ikke lige så effektive som våde systemer.

Gulvvarme er en god måde at spare penge på din energiregning. Det er også mere behageligt end traditionel luftvarme, fordi den ikke udtørrer luften i dit hjem.

Hvis du overvejer at installere et gulvvarmesystem, skal du sørge for at rådføre dig med en kvalificeret entreprenør for at sikre dig, at det er det rigtige for dit hjem.