Større end engle- Carol Matas

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Den her bog den kan noget, den kan få dig til at tænke. Det er ikke en særlig lang, eller for den sags skyld en kompliceret bog at læse, men den er skrevet med en indlevelse der gør at man bliver nødt til at engagerer sig.

Historien er skrevet ud fra autentiske beretninger om 2. verdenskrig.

Vi følger en jødisk pige, hendes familie og venner. Hvor de bliver sat ud af deres bolig og kørt til lejre i Frankrig i togvogne der er så pakkede at det gør ondt. Vi følger først troen på at det bliver bedre, og håbet på at franskmændene vil hjælpe, men krigen ændre holdningen i Frankrig. Vi hører hvordan nødhjælpsorganisationerne prøver at hjælpe de unge med at slippe for lejrene. Det er hjerteskærende.

Kort fortalt følger vi kampen for at overleve, om at tage livsændrende beslutninger og selvopofrelse. Krigen var ikke retfærdig overhovedet, men sket er sket, så nu kan vi lærer noget i stedet.

Sjovt som bøger på hylden kan overraske sådan. Jeg har selvfølgelig købt bogen fordi det lød som en god bog, men den er ligesom ikke kommet videre end det. Sikke en skam at jeg har udsat det så længe.

Bogen kan noget, så læs den hvis du gerne vil læse en beretning om 2. verdenskrig, der på en blid måde skubber lidt til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.