Harry Potter- J. K. Rowling

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Det er ingen hemmelighed, at Harry Potter var den første Fantasy bog jeg læste som stor pige.

Jeg elsker dem og har læst dem alle mange gange. Jeg har læst bøgerne fra ende til anden, hver gang der er kommet en ny film. I skrivende stund er jeg lige blevet færdig, med at høre dem som lydbog for første gang, og det er egentligt også en rigtig god måde at ”læse” dem på.

Filmene er jeg egentligt ikke så vild med, men de er et godt supplement til bøgerne. De kan desværre ikke, få hele den storslåede oplevelse af at gå på Hogwarts med. Det er forståeligt, men også en enorm skam. Filmene er først ved at få stemningen med ved 4. film: Flammernes pokal, hvor det er en ny instruktør på spil.

Jeg har derimod været inde at se Harry Potter og de vises sten, hvor Aalborg symfoniorkester spillede underlægningen. Det var intet mindre end fantastisk. Det er en enormt god ide for at genopfriske filmene, og det er lidt imponerende at se alle de strygere sidde der under lærredet.

Personligt er jeg vild med de fleste af personerne (selvfølgelig), men det er ikke alle jeg bryder mig lige meget om.

Harry skal man selvfølgelig kunne lide, ellers er bøgerne nok lidt spild af tid.

Hermione syntes jeg er dejlig skæv, men alligevel ligetil. Hun er enormt tro mod sine venner, men hun kan også godt være lidt firkantet i sine meninger. Hun er bare ikke så god til at omgås mennesker som Harry.

Jeg har det VIRKELIGT svært med Ron. Han er arrogant, misundelig og enormt egoistisk. Hans synspunkter er helt vildt snævre og så er han virkeligt forkælet. Jeg forstår det ikke, fordi jeg er vild med resten af hans familie, der ikke lider under de samme karaktertræk. De er søde, rare og enormt villige til at tilsidesætte sig selv. Selvfølgeligt er Ron også sød og rar når han vil være det, og ja han laver da også nogle ofre. Men han er meget opmærksom på, at der er andre der har det meget nemmere end ham. Fordi han som oftest syntes at det er synd for ham. Han føler sig overset alle steder og det er forståeligt. Men det retfærdiggør altså ikke altid hans opførsel.

Neville er jeg totalt vild med, bare at se den forandring han gennemgår i bøgerne, er fantastisk. Han er utroligt uheldig, men det forhindrer ham ikke i at forsøge.

Luna er endnu en af dem, der er lidt små i rollerne, men har gjort et enormt indtryk på mig. Hun er sikker på sig selv og sin overbevisning, uden at virke opstoppet eller pådutte andre hendes mening. Som for det meste også er totalt ude og flyve.

Bonus info, jeg ville have opkaldt min datter efter hende, men min mand brød sig virkeligt ikke om navnet.

Bøgerne er jeg sikker på at jeg aldrig bliver træt af, fordi der er så mange budskaber gemt i dem. De er også fyldt til randen med handling, så man kan næsten ikke lære dem udenad.

Så der er vel ikke mere at sige end ”I love it”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.