Maria Riva- Ulvens Mennesketøs- Jens S. Holt

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Den her bog faldt slet ikke i min smag, slet ikke. Jeg overvejede flere gange, efter påbegyndt læsning, at ligge bogen i stakken med ulæste bøger, men læst blev den. Jeg bryder mig ikke om måden den er skrevet, skrivestilen er forældet og tung at danse med. Det er skrevet som lidt nedladende fortæller ”stemme”, der kan gå ind i alles følelser og tanker.

Selve historien er tæt på Mowgli i Junglebogen, bare at det er en pige det omhandler. Historien som sådan var okay, det er bare skrivestilen der er helt skæv. Jeg er træt af at jeg har lavet sådan en anmeldelse, men historien var bare slet ikke mig. Dermed ikke sagt at der ikke er andre der kan have glæde af den.

Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard

5 kommentarer

 1. Linette Svar

  I første version af anmeldelsen fremgik det ganske rigtigt, at du ikke havde læst i bogen, før du tog stilling til den. Efterfølgende har du sikkert læst lidt i bogen, inden du skrev anmeldelsen. – Men kan du sige lidt om, hvad det var der fik dig til at bedømme bogen allerede før du havde læst den.

  • Hanne IndlægsforfatterSvar

   Hej Linette
   Jeg må have lavet en enorm skrivefejl, hvis det kan fejlfortolkes sådan.
   Jeg kan givetvis ikke anmelde en bog før jeg har læst den, og det har heller ikke været tilfældet med denne. Men jeg vil gerne indrømme, at jeg havde rigtig svært ved at skrive anmeldelsen, fordi jeg ikke brød mig om bogen. Det kan man også godt se, hvis man følger lidt med på Instagram. Fordi det er noget siden at jeg læste bogen, og anmeldelsen har taget lang tid, fordi jeg ikke vil støde nogen. Jeg vil heller ikke sige, at alle andre heller ikke vil kunne lide bogen, bare fordi jeg ikke kunne.
   Jeg beklager den misforståelse min anmeldelse gav, og håber at rettelsen gør den mere forståelig.

 2. Linette Svar

  Min oplevelse ved at læse bogen ”MARI RIVA – ULVENES MENNESKETØS” er lidt anderledes end Hannes, men enhver anmeldelse/omtale er jo blot et enkelt interessant individuelt synspunkt, så bedøm selv! – Overordnet set synes jeg godt om fortællingen. – Den er måske ikke helt så science fiction lignende, utopisk og voldelig, som nogen måske kunne have ønsket sig det, men til gengæld virker den naturlig og på mange punkter faktisk også ret realistisk, selv om handlingen er et fiktivt eventyr. Historien er heller ikke bygget op som dialog mellem aktørerne, som nogen måske ville foretrække, men da hovedpersonerne både er mennesker og dyr, så virker det på den anden side set også ret naturligt, at de ikke direkte taler sammen. – Det virker spændende, at de mange oplevelser i bogen bygges gradvist op: først pirres nysgerrigheden, så antydes lidt mere om begivenheden og først senere afsløres resten af historien. På den måde er skabes der god sammenhæng i fortællingen hele bogen igennem. Det er meget forfriskende, at der endelig også fortælles en historie om en klog, modig og stærk pige, og måske er det af hensyn til den kvindelige hovedperson, at fortællingen er skrevet, så den virker mere realistisk med mindre ’thju bang’ og urealistisk magisk magt og vold.

 3. Linette Svar

  Mit syn på bogen ’MARIA RIVA – ULVENES MENNESKETØS’ er noget anderledes end din Hanne, men sådan er vi mennesker heldigvis så forskellige. Enhver anmeldelse/omtale er blot et enkelt interessant synspunkt og det er til syvende og sidst op til den enkelte læser at bedømme! – Overordnet set synes jeg bogen er god. Godt nok er der måske ikke så megen science fiction lignende action i fortællingen, som nogen måske gerne have set. Til gengæld virker den mere troværdig og også ret realistisk, selv om historien er et fiktivt eventyr. Der er heller ikke direkte dialog mellem aktørerne, som nogen måske også kunne ønske sig, men da hovedpersonerne både er dyr og mennesker, virker det lidt mere troværdigt, når de ikke taler direkte sammen. De enkelte interessante oplevelser er bygget gradsvist op: først pirres nysgerrigheden, så fortælles der lidt mere og senere fortælles resten. Det skaber en god sammenhæng i historien og er med til at bevare spændingen igennem hele bogen. Der er forfriskende, at det for en gang skyld er en klog, modig og stærk pige, der er hovedperson fortællingen, og måske er det af hensynet til hovedpersonens ’køn’, at der ikke er så meget utopisk magi, magt og vold i fortællingen.

 4. Linette Svar

  Hej Hanne – Det var ikke meningen med to enslydende indslag, men jeg troede ikke den første kommentar var gået igennem. – Beklager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.