Witcheren Det sidste ønske- Andrzej Sapkowski

This entry is part 1 of 1 in the series The Witcher
  • Witcheren Det sidste ønske- Andrzej Sapkowski

Det her er en bog med ”voksen” fantasy, hvis man kan kalde den det.

Der er ikke helt så meget gang i den, som i mange af de andre fantasy bøger jeg har læst. Men tingene er beskrevet så man forstår det komplicerede i at være witcher, og dybden af hans kvaler eller oplevelser. Sproget er også noget ”tungere” den er ikke skrevet for at være hurtigt læst.

Bogen er skrevet sådan at man springer i nutid og datid, hvilket fungere rigtig fint når man lige har fundet systemet. Der er ikke en masse personer at finde rundt i, så vi kender Geralt. Men der er også lidt andre personligheder, nonnerne i hans kloster og hans ven trubaduren. Nonnerne er i hans nutid, og trubaduren er i hans datid.

Jeg kan egentligt godt lide at der er overnaturlige væsner med, men det virker ikke videre overnaturligt. Forstået sådan at når man læser bogen, bliver det egentligt skrevet som det er helt normalt. Der bliver ikke gjort en masse ud af at beskrive hvor uhyrlige de er. Det er en dagligdags ting, og det fungerer rigtig godt. Det Witcheren Geralt kan virker heller ikke unormalt, han kan egentligt bare optimere sine sanser.

Det er ikke den bedste bog jeg har læst, men heller ikke den værste.

Anden bog i serien er udkommet i december 2017 fra Gyldendal. Der er umiddelbart 8 bøger i serien, som der er blevet også er lavet et computerspil over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.