Handyman søges- Jöns Hellsings

Det her er en svær anmeldelse at skrive, fordi bogen egentligt ikke er nogen vild optur men heller ikke kun dårlig.

Jeg syntes at den er lidt noget rod. Altså jeg syntes at den ide, historien er bygget på er rigtig god. Men der bliver taget detaljer ind, der ikke har noget med historien at gøre og ikke bliver ”genbrugt” til noget. Den er langsomligt bygget op, og man kan ikke finde hoved eller hale i meget af historien.

Hvis vi kigger på grundpillerne i bogen er de rigtig gode, det er alle de ekstra/overflødige detaljer der drukner den egentlige gode historie.

Noget af det der holder historien oppe er at beskrivelserne af naturen, omgivelserne og vejret rammer lige i skabet. Jeg kunne næsten mærke hvordan vinden slog mod ansigtet eller hvor koldt vandet i grøften var. Nogle af personbeskrivelserne er også rigtig gode, den gamle butler er blandt andet enormt godt beskrevet. Der er så igen nogle der bliver nævnt og skøjtet hurtigt henover som man egentligt møder flere gange i bogen. Selv den kvindelige hovedperson lære jeg ikke ordentligt at kende, hendes personlighed og baggrund er åbenbart ikke vigtig for historien.

Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan det skal blive en trilogi, måske kommer den til at omhandle nogle andre på den skotske ø.

Jeg hader at skrive de her anmeldelser, når det ikke kun er positive ting jeg har at sige. Fordi i bund og grund (altså hvis vi fjerner alt det overflødige) er det en god historie. Det kan godt være at forfatteren ikke er så god til at beskrive kvinderne, men så må han jo finde en løsning på det problem. Men det virker faktisk mest til at han har startet med en masse planer, men ikke helt har kunne følge dem til dørs.

Dette er et anmeldereksemplar fra HaperCollinsNordic.

by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.