Det ulmende oprør – Sabaa Tahir.

Utroligt god historie, med en mega træls slutning._9788771650211

Jeg elsker denne bog, fortællingen er skruet så godt sammen. Du sidder og tænker, hvad gør hun? hvad gør han nu? Hvem er fjende? Er det meningen at de skal være venner eller ligger der noget under?

Jeg vil gøre noget jeg ellers sjældent gør, jeg vil komme med en opsummering af bogen. Der må jeg nok sige spoiler alert, fordi der skal en forklaring til!

Historien handler om Laia og Elias. Den handler jo også om en masse andre, som er mindst ligeså vigtige for handlingen.

Laia er lærd. I hendes verden er det at være næst nederst i fødekæden. Hun bor sammen med sin mormor, morfar og store bror Darin. Hendes bror laver ting om natten, som familien ikke kender noget til. Det kommer til at koste dem dyrt, da soldaterne kommer. Midt om natten kommer soldaterne, og hvad værre er en ”maske” (”Masken” er det bedste militæret har, de er snu og hurtige). Uden at røbe for meget, ender det ikke god. Bedsteforældrene dør, Laia er nødt til at flygte uden Darin, der bliver taget til fange. Laias eneste håb er oprørende.

Elias er derimod stik modsat af Laia. Han er under uddannelse, faktisk færdig som maske. Men han planlægger at flygte, da han ikke vil slå uskyldige mennesker ihjel. Han er ikke enig med regimet han er så stor en del af. Hans familie har en lang historie inden for militæret.

rating_onrating_onrating_onrating_onrating_on

by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.